čtvrtek 27. února 2020

Francouzská cibulačka s hlívou ústřičnou (vegan)

Cibulačku jsem se chystala udělat už delší dobu, ale stále mě od toho odrazovala moje nechuť k syrové nebo nedovařené (křupavé) cibuli. Nicméně u této polévky se není potřeba ničeho takového obávat jelikož cibule je krásně měkká. Níže tedy recept:


50 ml olivového oleje nebo másla
3 velké cibule nakrájené na proužky
1 litr zeleninového vývaru
100 g hlívy ústřičné
5 lžic bílého nebo červeného vína (ideálně sherry, ale já dala červené a bylo to dobré)
sůl
bílý pepř

V pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakrájenou cibuli a omytou hlívu nakrájenou na kostičky, orestujeme společně asi 10 minut.
Přendáme do většího hrnce a zalijeme vývarem, přidáme víno a vaříme asi 20 minut.
Podáváme s opečenou bagetou.


Žádné komentáře:

Okomentovat