pátek 14. června 2019

Gazpacho - studená rajčatová polévka (vegan)

Letní dny si žádají lehké pokrmy plné vitamínů, abychom nedali šance žádné angíně. Tato polévka je jako dělaná na skvělou lehkou večeři po dni stráveném na slunci (i v posteli :D ).

500g rajčat
1 červená paprika (lepší je oloupaná)
1/2 salátové okurky
1 jalapeňo paprička
2 stroužky česneku
1 menší červená cibule
3 lžíce olivového oleje
dle chuti červený vinný ocet
dle chuti worcesterová omáčka (nemusí být)
sůl
pepř
limetka (nemusí být)

Rajčata nařízneme do křížku a spaříme vodou, necháme pár minut odstát a poté oloupeme a nakrájíme. Mezitím si můžeme nahrubo nakrájet všechno ostatní a společně pak dáme i s rajčaty do mixéru. Přidáme olej, ocet, worcester, sůl a pepř a pořádně rozmixujeme. Můžeme přidat i různé bylinky jako bazalku nebo oregano. Podáváme vychlazené a pokapané limetkou. Skvělé s bílým pečivem nebo tortilla chipsy.

Žádné komentáře:

Okomentovat