úterý 29. května 2018

Rizoto s červenou řepou

Nedávno jsem dělala rizoto s červenou řepou, které mělo velký úspěch. Můj přítel to okomentoval slovy, že ta řepa ani nechutnala po hlíně :) Což je lichotka nejvyššího kalibru :) V rámci zpracování zbytku červeného vína, jsem se rozhodla dnes toto rizoto zopakovat. Tady máte recept:


1 cibule
2 řepy (né nijak pidi :))
400g kulatozrnné rýže (arborio)
100 ml suchého červeného vína
cca 1 l vývaru (možno nahradit bio zeleninovým bujónem)
50 g nastrouhaného sýru typu parmazán
tymián
lžíce másla
olivový olej
sůl, pepř

Na olivovém oleji si necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme na malé hranolky nakrájenou červenou řepu a chvíli necháme orestovat. Přidáme suchou rýži, opět chvíli restujeme a poté zalijeme červeným vínem. Až se víno odpaří, přichází čas na vývar. Ten přiléváme postupně. Vždy necháme část odvařit a poté dolejeme novým. Takto postupujeme dokud není rýže měkká. Pokud nemáte vývar osolený, tak přidáme trochu soli.
Když je rýže uvařená, vypneme. Přidáme lžíci másla, nastrouhaný sýr, tymián a dle potřeby sůl a pepř.
Dobrou chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat