pondělí 4. června 2018

Muffiny z lískooříškové mouky (gluten-free)

Máte-li chuť na něco zdravého a přitom sladkého a máte-li ve špajzu stejně jako jsem měla já lískooříškovou mouku, tak neváhejte a upečte si tuhle dobrotu. Ocení i milovníci přeslazených věcí (a to do těsta skoro žádný cukr nepřijde!).



Na 10 muffinů:

  • 3 velká vejce
  • 1/4 hrnku javorového sirupu
  • 1 lžička vanilky
  • 2 hrnky lískooříškové mouky
  • 1/2 lžíčky soli
  • 3/4 lžičky prášku do pečiva nebo jedlé sody
  • 1/4 hrnku rozpuštěného a vystydlého kokosového oleje
  • 1/3 hrnku čokoládových peciček (já použila 60% hořkou čoko)
Smíchejte vejce se sirupem, olejem a vanilkou, přimíchejte mouku se solí a sodou a nakonec přimíchejte čoko pecičky.

Těstem naplníme muffinovou formu a pečeme při 170°C zhruba 20 min. 


Žádné komentáře:

Okomentovat