Celkem si ujíždím na indickém jídle. Je jednoduché a přitom ták dobré :)
Dlouho jsem neměla nic s cizrnou, takže dnes přišel ten čas oprášit recept na chana masalu.
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 cibule
- 1 lžíce mletého římského kmínu
- 3/4 lžičky soli
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce čerstvého zázvoru
- 2 zelené chilli papričky
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžička chilli
- 1 lžička kurkumy
- 1 konzerva krájených rajčat
- 1 konzerva cizrny
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce citrónové šťávy
1. Na oleji osmaž nakrájenou cibuli, římský kmín a trochu soli.
2. V mixéru (nebo hmoždíři) smíchej česnek, chilli papričky a zázvor na hrubou pastu. Přidej do pánve k cibuli.
3. Přidej mletý koriandr, chilli a kurkumu. Zamíchej.
4. Přidej rajčata a cizrnu a zbytek soli. Kdyby byla směs moc hustá, přidej trochu vody.
5. Nech probublávat 15-20 minut a občas promíchej.
6. Vypni. Dochuť dle potřeby. Přidej garam masalu (já použila od Sonnentoru směs koření Tandoori masala) a citrónovou šťávu.
Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem (pokud ho mají rádi všichni členové rodiny :)), spolu s rýží basmati nebo naanem.
Žádné komentáře:
Okomentovat