čtvrtek 3. května 2018

Chana masala (vegan)

Celkem si ujíždím na indickém jídle. Je jednoduché a přitom ták dobré :) 

Dlouho jsem neměla nic s cizrnou, takže dnes přišel ten čas oprášit recept na chana masalu. 

Recept níže. 


  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 cibule
  • 1 lžíce mletého římského kmínu
  • 3/4 lžičky soli
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce čerstvého zázvoru
  • 2 zelené chilli papričky 
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • 1 konzerva cizrny
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce citrónové šťávy

1. Na oleji osmaž nakrájenou cibuli, římský kmín a trochu soli. 
2. V mixéru (nebo hmoždíři) smíchej česnek, chilli papričky a zázvor na hrubou pastu. Přidej do pánve k cibuli. 
3. Přidej mletý koriandr, chilli a kurkumu. Zamíchej.
4. Přidej rajčata a cizrnu a zbytek soli. Kdyby byla směs moc hustá, přidej trochu vody. 
5. Nech probublávat 15-20 minut a občas promíchej.
6. Vypni. Dochuť dle potřeby. Přidej garam masalu (já použila od Sonnentoru směs koření Tandoori masala) a citrónovou šťávu.

Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem (pokud ho mají rádi všichni členové rodiny :)), spolu s rýží basmati nebo naanem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat