neděle 4. června 2017

Božský borůvkový cheesecake - bez korpusu vegan :)





Tento cheesecake se zařadil mezi mé favority, těsto na korpus musím tedy ještě vychytat, jelikož ani jedna verze, kterou jsem dělala (zatím byly dvě), tak nebyla stoprocentní blaho, takže dotřetice snad :)  




Na tento korpus jsem použila sušenky Lotus smícháné s 1/3 hrnku přepuštěného másla. Ale jak píšu výše, tak tento korpus není pro mě úplně dokonalý, takže zkuste prostě vaše oblíbené sušenky (250g) rozdrtit v mixéru a smíchat s trochou tuku, natlačit do 18 cm formy a upéct na 180°C, cca 10 min a třeba to bude ono :)


Těsto:
300g borůvek (nebo jahody, lesní ovoce,..)
300 ml kokosového mléka
1 lžička agaru
50g cukru

Borůvky dáme do hrnce svařit s cukrem a lžičkou agaru. Povaříme cca 2 min a po vychladnutí přimícháme kokosové mléko. Nalijeme na předem upečený korpus a dáme vychladit do lednice. Dort je ztuhlý po cca 2 hodinách.






Žádné komentáře:

Okomentovat