sobota 20. května 2017

Rýže na kari s tofu

Tofu natural mi nikdy moc nechutnalo, ale pak jsem vyzkoušela tento recept a názor jsem rychle změnila, mňam. Veganské, pokud si ho neuděláte s vajíčkem jako já, a jako obvykle rychle připravené :)


Ingredience:
jarní cibulka
tofu natural
chilli papričky
basmati rýže
kari
sůl
pepř


Na dvě porce:
Basmati rýži uvařte dle návodu do změknutí.
Zhruba dvě jarní cibulky (bílé a trochu zelených částí) osmahněte na řepkovém (či jiném rostlinném) oleji, přidejte nakrájené dvě chilli papričky a chvilku restujte, přihoďte na kostičky nakrájené tofu (100g). Zasypte asi lžící kari koření, osolte, opepřete. Přihoďte uvařenou rýži, aby se obalila hezky do žluta.
Můžeme podávat posypané zelenou částí jarní cibulky. Nevegani mohou podávat s uvařeným vajíčkem.



Žádné komentáře:

Okomentovat