čtvrtek 30. března 2017

Těstoviny s netradiční houbovou omáčkou s tofu (vegan)

Co vymyslet na oběd/večeři je vždy oříšek. Často doma "nic" není, a tak se snažím zpracovávat všechny zbytky - a občas se zadaří i fakt dobrý kousky! :) Dnes jsem měla v lednici zbytek tofu, rýžové smetany a čerstvých špaldových těstovin.



Na přípravu těchto těstovin (pro 2 osoby) budete tedy potřebovat:


těstoviny (já měla špaldové fettuccine z M&S - ovšem ty jsou s vejci, takže vegan musí vybrat jiné)
cca 100 g uzeného tofu
1 cibuli
stroužek česneku
houby dle chuti a možností (já použila konzervované ve sladkokyselém nálevu - Albert Quality)
sůl, pepř
chilli
rýžová smetana (použila jsem značku dmBio, nevegani můžou použít normální 12% smetanu)
olej


Postup:
Nakrájíme cibuli a tofu na kostičky a společně dozlatova osmažíme na troše oleje. Přidáme houby a chvilku společně smažíme (pokud máte houby syrové, tak dokud nejsou hotové). Zalijeme smetanou, přidáme utřený česnek, osolíme, opepříme a přidáme trochu chilli.
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a přelijeme hotovou omáčkou z hub.


Hotovo - celá příprava i s vařením trvá asi 15 minut a zbytky jsou fuč, jupí! :)











Žádné komentáře:

Okomentovat