úterý 28. března 2017

Domácí pizza

Po dlouhé době jsem se rozhodla oživit tenhle blog dalším z mých oblíbených receptů. Klasická Itálie, ale "zdravější" podoba - Pizza!



Následující těsto na pizzu je nejlepší, jaké jsem kdy dělala, a i přes mé nutkání neustále experimentovat u něj nejspíš zůstanu :)


Těsto:
1/2 kostky droždí
3/4 hrnku horké vody
1 a 3/4 hrnku hladké mouky (já dávám půl celozrnné a půl klasické)
1 lžička soli
1lžíce olivového oleje
bazalka, oregano dle chuti


Droždí rozmícháme v troše horké vody a chvíli necháme stát, zatím smícháme zbytek ingrediencí a "vzešlé" droždí pak přimícháme.
Necháme kynout přikryté utěrkou na teplém místě zhruba 30 min.
Těsto co nejtenčeji roztáhneme na plech a poklademe ingrediencemi dle chuti a možností. Já většinou připravuji z rajčatového základu (zhruba polovinu Bio rajčatové passaty 750ml z DM za 35 Kč), nastrouhané mozzarelly, kompotovaný ananas, nakrájené žampiony, špenát, olivy, a nastrouhaného parmazánu či jiného sýru dle chuti.


Pečeme dokud nejsou kraje zlaté v předem vyhřáté troubě na 200°C.  

Žádné komentáře:

Okomentovat