Už dlouho jsem hledala nějaký dobrý recept na zapečené tortilly. Bezmasé. A myslím, že jsem ho našla a jiný už ani nechci!
Na naplnění 8 tortill potřebujete:
olivový olej
cibuli (nakrájenou)
červenou papriku (nakrájenou)
brokolici nebo květák na růžičky
1 lžičku římského kmínu
1/4 lžičky skořice
cca 200g špenátu (může být baby)
jednu plechovku červených nebo černých fazolí (scezené a okapané)
jeden hrníček nastrouhaného sýru dle chuti (já dávám většinou čedar)
1/2 lžičky soli
čerstvě namletý pepř
koriandr na ozdobení (nemusí být)
Enchiladas omáčka:
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce celozrnné mouky
1/2 lžíce chilli (pokud vám pálivé nevadí, jinak stačí i 1/4 lžíce!)
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky sušeného česneku
1/4 lžičky oregana
1/4 lžičky soli
špetka skořice
2 lžíce rajského protlaku
2 hrníčky zeleninového vývaru
čerstvě namletý pepř
Nejprve si připravte enchiladas omáčku:
Rozehřejte olej, přidejte mouku společně s kořením a míchejte přibližně minutu. Přidejte rajský protlak a pomalu přilévejte vývar, míchejte aby se nevytvořily cucky z mouky. Nechte probublávat a míchejte dokud směs nezhoustne, cca 10 minut. Stáhněte z ohně, osolte a opepřete.
Na směs do tortil:
Ve větší pánvi rozehřejte olej, vhoďte cibuli, osmažte dokud cibuli nezměkne, vhoďte nakrájenou papriku, brokolici (nebo květák, popř. oboje:)) a pokračujte v restování, dokud není brokolice měkká. Přidejte římský kmín a skořici. Vhoďte špenát, vařte dokud celý nezavadne. Pokud používáte mražený, tak můžete přidat dříve a vařit dokud se nerozmrazí.
Přidejte okapané fazole, 2 lžíce enchiladas omáčky, 1/4 hrnku sýru, osolte, opepřete.
Připravte si zapékací mísu a troubu předehřejte na 200°C.
Na spodek zapékací mísy nalijte část připravené enchiladas omáčky. Tortilly naplňte fazolovou směsí. Zabalte a vyložte jimi zapékací mísu. Přelijte zbytkem omáčky a posypte zbytek nastrouhaného sýru.
Dobrou chuť :)
Žádné komentáře:
Okomentovat