sobota 13. února 2016

Kroupové "rizoto" (vegan)

Už delší dobu se mi ve špajzu povalují ječné kroupy, a já nebyla s to s nimi něco vymyslet. Jejich čas nadešel minulý týden, kdy jsem si konečně řekla, že to co mám momentálně po ruce by se zajisté dalo nějak zpracovat do smysluplného a především dobrého jídla. Zde finální výsledek a recept:



Ingredience (4 porce):

1 hrnek ječných krup
2 hrnky vody
sůl
cibule
česnek
1 červená paprika
půl hrnku kukuřice
4 žampiony (nebo jiné houby dle chuti)
sójová omáčka
pepř
tymián (pokud máte rádi)
olej

Nejprve si uvaříme kroupy. Na jeden hrnek krup dáme dva hrnky vody a povaříme s trochou soli, dokud nejsou kroupy na skus měkké (dle potřeby lze přidat během vaření voda).
Mezitím si na řepkovém (nebo jiném oleji, který preferujete) osmažíme nakrájenou cibuli a několik stroužků česneku, dokud cibule nezačne zlátnout. Poté přihodíme na kostičky nakrájenou papriku a houby, přihodíme kukuřici, a restujeme, dokud není vše měkké, dochutíme sójovou omáčkou (dala jsem asi dvě lžíce), pepřem a tymiánem. Smícháme s uvařenýma kroupama a podáváme :)





Žádné komentáře:

Okomentovat