pátek 29. ledna 2016

Cizrnovo-dýňový tažín (vegan)

Dnes jsem na oběd dělala další veganské jídlo (jelikož leden není stále u konce - znáte to, když chcete aby to utíkalo, tak se to vleče a naopak :D) Ale upřímně řečeno s veganskými obědy nemám problém, horší jsou svačiny a sladkosti :) Každopádně dnes jsem chtěla zpracovat cizrnu a dýni, které se mi tu už delší dobu povalují. Rozhodla jsem se nakonec pro tento recept na tažín:

Ingredience:
1 menší máslová dýně (nakrájená na menší kostičky a pečená v troubě asi 30 min)
3 stroužky česneku
lžička celého římského kmínu
1 lžíce oleje
1 cibule
1 chilli paprička
1 velké rajče
plechovka krájených rajčat (používám bio z DM Drogerie za 16.90 Kč)
plechovka cizrny (používám ve sklenici zakoupenou bio též z DM za asi 35 Kč)
špetka chilli a skořice

Ve větším hrnci si rozpálíme olej, přidáme česnek a římský kmín a restujeme dokud česnek nezačne hnědnout, Poté přihodíme cibuli a chilli papričku a znovu restujeme dokud cibule nezačne hnědnout. Přidáme všechna rajčata, cizrnu a upečenou dýni, přidáme koření a vaříme dalších 5 minut. 

Hotovo! :)

Podáváme s kuskusem nebo rýží.




Žádné komentáře:

Okomentovat