V novém roce, tu máme novou výzvu - a to stravování se cukrfree (low carb). Dnes jsem si udělala tuhle zároveň veganskou verzi indické tikka masaly. Seznam ingrediencí a postup níže:
Ingredience na květák
- 1 střední květák (natrhaný na růžičky)
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička garam masaly
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce olivového oleje
Ingredience na omáčku:
- 4 lžíce kokosového oleje
- 1/2 nakrájené cibule
- 2 stroužky nakrájeného česneku
- 1 lžíce nakrájeného zázvoru
- 1 lžíce garam masaly
- 1 1/2 lžičky papriky
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1/2 lžičky soli
- 1 1/2 hrníčku krájených rajčat (1 plechovka)
- 1/2 hrnku vody
- 1/2 hrnku kokosového mléka
- Předehřejte troubu na 200°C. Promíchejte květák s olejem a kořením, přendejte do pekáčku a pečte do změknutí - asi 30 minut.
- Zhruba po 15 minutách můžete začít připravovat omáčku. Rozehřejte kokosový olej v hrnci. Přidejte cibuli, česnek a zázvor a nechte asi 5 minut, dokud cibule nezačne zlátnout.
- Přidejte koření, nechte asi půl minuty rozvonět, poté přidejte rajčata, vodu a kokosové mléko. Nechte vařit 10 minut.
Poté, co je květák hotový, přidejte ho do omáčky a vařte dalších 5 minut. - Hotovo.
Žádné komentáře:
Okomentovat