středa 2. ledna 2019

Květáková tikka masala (vegan, low carb)

V novém roce, tu máme novou výzvu - a to stravování se cukrfree (low carb). Dnes jsem si udělala tuhle zároveň veganskou verzi indické tikka masaly. Seznam ingrediencí a postup níže:


Ingredience na květák
  • 1 střední květák (natrhaný na růžičky)
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička garam masaly
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce olivového oleje
Ingredience na omáčku:
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 nakrájené cibule
  • 2 stroužky nakrájeného česneku
  • 1 lžíce nakrájeného zázvoru
  • 1 lžíce garam masaly
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrníčku krájených rajčat (1 plechovka)
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/2 hrnku kokosového mléka
  • Předehřejte troubu na 200°C. Promíchejte květák s olejem a kořením, přendejte do pekáčku a pečte do změknutí - asi 30 minut.
  • Zhruba po 15 minutách můžete začít připravovat omáčku. Rozehřejte kokosový olej v hrnci. Přidejte cibuli, česnek a zázvor a nechte asi 5 minut, dokud cibule nezačne zlátnout.
  • Přidejte koření, nechte asi půl minuty rozvonět, poté přidejte rajčata, vodu a kokosové mléko. Nechte vařit 10 minut.
    Poté, co je květák hotový, přidejte ho do omáčky a vařte dalších 5 minut. 
  • Hotovo. 

Žádné komentáře:

Okomentovat