čtvrtek 28. ledna 2016

Veganské čínské nudle (už nikdy nebudete chtít jiné)

Konečně se dostáváme k samotným receptům! Tenhle postuji jako první, jelikož jsem ho za poslední týden dělala už dvakrát, tak moc nám chutnal. Tenhle recept je dokonce veganský, jelikož tenhle měsíc se stravuji pouze vegansky.
Jedná se o recept na čínské nudle, základ jsem vzala z jedné anglické japonské kuchařky a trošku jsem si ho předělala k obrazu svému a tady je moje finální verze:


Ingredience na 3 porce:

200g bezvaječných pšeničných "čínských" nudlí (takové ty, co se prodávají v kostkách, mají např. v Kauflandu za 33.90 (500g))
5 lžic tmavé sojové omáčky 
5 lžiček třtinového cukru
trocha vody
lžička kukuřičného škrobu
1 lžíce mirinu nebo rýžového octa (nemusí být)
pepř
cibule
dva stroužky česneku
další zelenina dle libosti (já použila červenou papriku, fazolky a mrkev)
rostlinný olej
sezam na posypání

Uvaříme si nudle dle návodu (moje se vařily asi 15 min.). Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.
Připravíme si omáčku smícháním sójovky, pepře, cukru, ve vodě rozmíchaného škrobu a mirinu (nebo rýžového octa), pokud máme.
Nakrájíme si cibuli a česnek a vhodíme do woku na rozpálený olej. Restujeme dokud cibule nezačne hnědnout. Dále si nakrájíme zeleninu na co nejtenčí nudličky (platí zejména v případě mrkve) a přidáme k cibulovému základu, necháme asi 5 minut restovat a pak přilijeme omáčku, kterou jsme vytvořili. Chvilku necháme problubat a poté přisypeme uvařené nudle. Pokud je málo slané, tak přihodíme víc sójovky nebo sůl. Důkladně promícháme, aby se vše spojilo a můžeme nandávat :) 
Podáváme s nasucho opraženými sezamovými semínky.
Ano, takhle jednoduché to je :) 


1 komentář:

  1. Kdyby u nás v kuchyni byla už konečně nějaká kvalitní litinová pánev tak to jídlo také chutná jinak. Ale tohle přesně manželovi říct ani náznakem nemůžu. On by se hned urazil a nebo by mě začal osočovat že si moc vymýšlím a že přece dokážu uvařit z kde čeho.

    OdpovědětVymazat